Spinner me around

Elk kind op de basisschool heeft er eentje, de trend van 2017, de spinner! Ze zijn er in alle soorten en maten, maar de meeste kinderen hebben de standaard spinner in hun favoriete kleur.

 

Ze zijn eigenlijk wel heel saai als je ze bekijkt. Een stukje plastic met een paar lagers erin. De duurdere hebben 4 lagers en de goedkopere 1 lager en 3 imitatie lagers voor het gewicht, maar het ontwerp is hetzelfde.

 

Gelukkig hebben wij een 3D printer en een creatieve zoon. Een ideale combinatie om je eigen ontwerp te maken en dus je eigen stijl te laten zien. Maar zoals bij elke rage is de prijs heel erg belangrijk. Zolang het maar goed betaalbaar is kan iedereen het aanschaffen en slaat het aan.

Wanneer je je eigen creatieve idee wilt laten printen moet je je idee kunnen omzetten in een 3d model en tekening die je kunt printen. Dit kost tijd en dus geld en daarmee wordt je eigen unieke spinner dus duurder dan de standaard versie uit de winkel. Een hersenbreker dus, de ‘dure’ unieke spinner of de ‘goedkope’ saaie? Wie durft het onderscheidt te maken?

 

3D printer heeft overal schijt aan

Papa! Het klinkt indringend dus toch maar even kijken. Wat is er gebeurd? De knop van het toilet of eigenlijk het scharnier van de knop heeft het begeven. Geen probleem, zeg ik, op het internet kan ik er vast nog wel eentje vinden. Helaas, dit model is niet meer leverbaar en de firma bestaat ook niet meer.

Paniek! Dat betekent een hele verbouwing. Nieuw inbouw reservoir, tegels vervangen en weer opnieuw voegen. Maar wacht, we hebben een 3D printer! Kunnen we het zelf niet oplossen?! Jazeker.

Het originele onderdeel hebben we nog, en dus gaan we aan het tekenen. Meteen passen we het zwakke punt aan. Handig hoor! Na een paar uur is de print klaar en kunnen we passen. Hij past, maar de kleur is nog niet helemaal goed.

Hier heeft het lokale schadeherstelbedrijf wel een
oplossing voor en na een paar dagen ligt het eindproduct netjes gespoten voor ons klaar. Nu weer terugplaatsen en
gefikst! Ziet er weer strak uit

Begin van een blog

Middels deze blog willen we jullie op de hoogte brengen van de verschillende mogelijkheden die 3D printen biedt.