Waarom 3D printen?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor 3D printen kunt kiezen boven traditionele fabricage methoden.
  • Prototype. Om een product op de markt te brengen maak je vaak een prototype om te kijken of dat wat je bedacht hebt wel werkt in de praktijk. Dan kan 3D printen een oplossing. Het kan uw product sneller op de markt brengen. Sneller aanpassingen maken waardoor het eind product “first time right” is.
  • U kunt producten maken die met traditionele productie methode niet mogelijk zijn.
  • Het origineel bestaat niet meer. Als het oorspronkelijke onderdeel niet meer beschikbaar is kun je middels 3D printen het onderdeel weer maken zonder de hele productie weer op te starten.
  • Kleine aantallen. Het is niet altijd lonend om een spuitgiet mal of iets dergelijks te maken omdat je er maar een paar nodig hebt.

Welke materialen zijn er mogelijk?

Op het ogenblik worden er bij ons twee soorten kunststof gebruikt namelijk PLA (biologisch afbreekbaar) en PETG  maar andere materialen zoals nylon of een houtachtige kunstof zijn ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden voor uw product.

Hoe groot kan mijn product worden?

Wanneer een product uit meerdere delen bestaat oneindig maar per onderdeel is de maximale grootte nu 25 x 21 x 21 cm (lxbxh).

Wat voor bestand typen worden er gebruikt?

Het 3D bestand wat nu ondersteund wordt is een .STL, OBJ of .STEP file. Twijfelt u of uw bestand wel ondersteund wordt neem dan even contact met ons op dan zoeken we het voor u uit.

    Heeft u vragen over een 3D Printen laat dan hier uw gegevens achter